Деянието е извършено на 19 февруари

Мъж опита да взриви къщата на майката на детето му в бургаско село.

9 месеца след взрив в дома на жена в село Черноград  полицията в Бургас задържа двама мъже - поръчител и извършител. 2500 евро била цената на поръчката, която обаче не била изпълнена успешно.

Случаят е от 19 февруари малко след полунощ. Тогава в двора на дома на жената избухва взрив. За щастие при него няма пострадали. След дълго разследване са установени поръчителя и извършителя на деянието.

Взрив на газова бутилка разтърси квартал в Добрич (ВИДЕО)

 „В резултат на използване на арсенал от доказателствени способи, и в частност специални разузнавателни средства, бяха установени и задържани извършителят на престъплението и неговият подбудител. Предстои още днес да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение в Окръжен съд – Бургас”, обясни прокурор Георги Чинев от Окръжната прокуратура в морския град.

Той обясни, че мотивът за извършване на деянието е афект, вследствие на влошените отношения между подбудителя и жената, от която той има дете. Мъжът е оспорвал бащинството, но по-късно то е признато по съдебен ред. А самият той е осъден да изплаща издръжка.

Повече по темата гледайте във видеото

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.