Преследването завърши с верижна катастрофа

Полицейско преследване на оживено кръстовище в Пловдив. Екшънът, който се разигра пред очите на десетки свидетели, завърши с верижна катастрофа, ранен полицай и избягал шофьор.

Действието се е разиграло около 14 часа, когато служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ се опитали да спрат за проверка в квартал „Столипиново“ лек автомобил с трима младежи. Колата обаче не спряла. Полицаите с микробуса тръгнали да я гонят. Когато навлези в оживеното кръстовище последвал удар с премнаващ автомобил. Бусът се завъртял и се блъснал в друга спряла кола.

„С пуснати светлини влязоха на червено. Момчето беше на зелено. Просто нямаше как да види микробуса на полицията заради спрените коли. Нямаше и време за реакция. Удари буса, бусът се завъртя и удари нас”, разказа Мирослав Ганчев.

Тир падна от 7 метра на магистрала „Тракия” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Чист късмет е, че по това време на пешеходната пътека не са преминавали хора. Полицаите от микробуса твърдят, че са навлезли в кръстовището с включена светлнна и звукова сигнализация.

Час по-късно издирваният от органите на реда шофьор се върна сам на местопроизшествието. Шофьорът твърди, че не е видял стоп палката.

„Не, спрях. Те ни подминаха и това беше цялата работа. Ей сега пак ни спират и казват, че не съм отбил. Аз ги видях, но те ме подминаха и това беше. Полицейски микробус нямаше”, каза шофьорът Илия Стефанов.

Въпреки сътворения екшън, шофьрът беглец не беше арестуван.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.