Помагат им от Института за пътна безопасност

Път без знаци, обрасъл в треви и храсти тормози от години квартал в Сливница. Нещо повече - участъкът е единственият, който води към 3 села и през него освен коли минават и камиони. След множество сигнали до пътната агенция, която стопанисва пътя, хората от Сливница сами запретнаха ръкави и заедно с Института за пътна безопасност започнаха да режат храсти, да слагат знаци и да разчистват банкета от пясък.

Триизмерна „зебра” предпазва пешеходците във Враца

 „Институт за пътна безопасност е тук по молба на гражданите, които живеят тук в региона. Те са изпращали сигнали, че пътят е в тежко състояние и застрашава техния живот и здраве. Молили са се на стопаните на пътя да изчистят канавките, да подменят знаците, но никой не е откликнал”, обясни Диана Русинова от ИПБ.

„Нямаме никаква надежда за управа в тоя Диарбекир”, сподели Иванка Славкова, жител на Сливница.

От АПИ съобщиха, че през октомври са почистени крайпътните храсти на третокласния път III-811 в участъка Велковци – Брезник – Ракита на територията на област Перник. На територията на Софийска област също е почистена крайпътната растителност в отсечката от кръстовището с второкласния път София – Берковица до село Богьовци. В началото на декември е планирано изрязване на храстите и дърветата в участъка от село Богьовци до село Опицвет.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.