Превишават ли правата си служителите на градския транспорт?

Видео, показващо бой между нередовен пътник и контрольор, предизвика бурни реакции в социалните мрежи. На кадрите се вижда как служителка на Центъра за градска мобилност дърпа за якето пътничка, която вика и моли за помощ.

„Пътувах в автобуса. Чух викане. На спирката видях как явно нередовна пътничка иска да избяга, а две контрольорки се опитват да я спрат. Проблемът е, че се е стигнало да физическа разправа”, разказа очевидецът Руси Тодоров.

Четирима са задържани за нападение в автобус на градския транспорт

„Жената пътуваше гратис. Отказа да плати съответната глоба. Помолихме я да слезе на спирката, за да й съставим акт за нарушение. Тя беше спокойна, съгласи се. След като слязохме, се опита да избяга. Колежката искаше да я спре. В този момент нередовната пътничка стана агресивна. Скъса ми чантата. Засили се към мен, счупи ми апарата. Хвана ме за косата и започна да ме бие и дори ме ухапа. Всичко това се случи преди да я дръпна за якето. Обадихме се на 112 и пътничката се опита да избяга. В този момент аз я хванах, но все пак тя не беше глобена”, разказа Анита Антониева, служител на Центъра за градска мобилност.

До 50 лева глоба за гратисчии в градския транспорт

„Чрез мобилни екипи на органите на реда се опитваме да намалим броя на нападенията в градския транспорт”, поясни ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците” Алексей Фикинчев.

Репортер: Виктория Бояджиева 

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.