Тя е задържана за 72 часа

Дъщеря уби баща си във Варненско. Тя е го е ранила смъртоносно с нож в жилището им. Варненския окръжен съд постанови 37-годишната жена да остане за постоянно зад решетките.

Задържаната Елеонора и нейният 61-годишен баща живеели в изключително лоши условия в къща в село Доброплодно. Жената не е работела и живеела с пенсията на баща си.

„Не бяха злобни хора. Тя си пийваше, но нито е крала, нито е правила нещо лошо”, ,разказа Тошко Сергеев, живеещ в района.

Баща и син разстреляни в Пловдив

В къщата, където е извършено убийството, двамата живеели от година. Техни роднини разказват, че често имало скандали. Братът на убития Стоян разказва, че племеницата му се държала агресивно с баща си.

„И друг път е посягала. Един път с теслата го удари по главата. Имаше шевове”, разказа братът Митко.

ПСИХИЧНО БОЛЕН УБИ МАЙКА СИ: Адекватна ли е грижата за пациентите?

Елеонора е умъртвила баща си като му е нанесла 4 удара с нож При огледа на полицията оръжието е намерено, а други веществени доказателства сочат дъжерята като извършител. Според назначения служебен защитиник убийството е станало при самозащита.

„Скарали са се нещо и бащата с едно дърво е започнал да я бие. Поне така твърди тя”, заяви защитникът.

37-годишната Елеонора има лека форма на олигофрения, но според съдебно-психиатрична експертиза жената е разбирала значението на извършеното. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook