Тайфун удари Филипините

Лошото време по света взе жертви. Трима души загинаха, след като френски спасителен хеликоптер се разби край Марсилия. Машината участвала в мисия за спасяване на пострадали от наводненията в департамента Вар, когато с него е изгубен контакт. В този момент в района е имало гъста мъгла и видимостта е била ниска.

„Минути, след като е изгубен контакт са мобилизирани пожарникари да го издирват. Когато пристигат на мястото, те намират загинали тримата мъже в хеликоптера - пилотът, помощник-пилотът и пожарникарят”, разказа министърът на вътрешните работи на Франция  Кристоф Кастанер.

Общо шестима души са загинали при проливните дъждове и наводнения в Югоизточна Франция през последните дни.

В Съединените щати смъртоносната зимна буря се движи на североизток и предизвиква хаос в момент, в който милиони американци се завръщат по домовете си след Деня на благодарността.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Бурята връхлетя Северна Каролина и Тенеси, като в някои райони натрупа повече от 15 см сняг само за няколко часа.

Вятър със скорост повече от 120 км/ч и проливен дъжд удариха бреговете на Филипините. Тайфунът Камури изкорени дървета и заля с вода улиците на редица градове. 200 хиляди души бяха евакуирани, поради опасност от наводнения, висок прилив и кални свлачища. Затварят и летището в Манила.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook