Тестът с дрегер е установил наличие на алкохол в кръвта му от 2,65 промила

Пиян мъж размаха пистолет, заплашвайки десетки хора в бургаски медицински център. Това е станало в коридора пред специализираните кабинети, където чакали пациенти, сред които и деца.

Малко преди 11 часа в понеделник уплашени пациенти съобщават на охранителя на медицинския център, че в коридора пред кабинетите мъж размахва пистолет. За щастие, няма пострадали.

Мъжът е бил във видимо нетрезво състояние, извадил е пистолета и го е насочил към хората с настояване да влезе незабавно при личния си лекар. Само бързата намеса на охрана и полиция предотвратили инцидента.

„Показно го е заредил, вдигнал във въздуха, да го видят всички. Заплашвал е, доколкото разбрах, медицинската сестра, несъгласен с реда на влизане в кабинета”, разказва д-р Нина Попова.

Пияният шофьор, забил колата си в магазин, заплашвал свидетели с пистолет

Уплашени пациенти съобщават на охранителя на медицинския център, че в коридора пред кабинетите мъж размахва пистолет.

„Аз се качих горе и го видях човека. Той беше с една патерица. Пистолета му го видях в джоба.Той малко заплаши и мен, но беше неадекватен, аз го усетих”, разказва охранителят Недко Недков.

Докато пристигне полицията, агресивният мъж влязъл в кабинета на д-р Попова.

„Оръжие в кабинета той не е вадил, не мога да кажа, че тук той е демонстрирал този тип сила. Тук той размахваше патерицата, с която си помага при движение. Вербална агресия прояви и към двете ни. Включително заплашваше и членове на семейството ми, с които никога не се е срещал при никакви обстоятелства. Този човек - пиян,много пиян, мога да кажа съвсем отговорно, че представляваше опасност не само за сестрата, за мен, но и за всички хора вън в коридора”, споделя още д-р Попова.

Полицаите успяват да задържат мъжа и да вземат оръжието преди да го е използвал. Установено е, че той е на 53 години от Бургас, криминално проявен.

„Той е държал газов пистолет с патрон в цевта и 10 боеприпаси към него-Самият той е тестван за употреба на алкохол с дрегер, който  отчел 2,65 промила”, каза говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

 

 

Д-р Попова разказва, че от много време иска да извади от пациентската си листа агресивният мъж, но нямала право. Не вярва и, че ще има наказания, които да спрат агресията над нея и колегите й по време на работа.

“Темата за наказанията многократно е повдигана и от съсловните ни организации, и от колеги, които лично са пострадали. Истината е, че нищо не се променя. Аз отдавна съм изгубила надежда,че ще има адекватна реакция”, споделя тя.

Въпреки това и лекари, и пациенти смятат, че промени трябва да има. Срещу нападателя е образувано досъдебно производство.Случаят ще бъде предаден на прокуратурата.

Репортер: Цеца Алексова 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.