Смъртта й е настъпила два дни, след като постъпила в лечебното заведение

17-годишно момиче почина в болницата в Панагюрище след раждане. Баща му Огнян Янев уточни, то е постъпило в лечебното заведение на 27 ноември. Родила е момченце чрез секцио. "След раждането се чувстваше добре, ходихме да я видим. На другия ден отидохме на свиждане. Тя видя бебето, радваше се беше добре. На следващия ден следобед майка й отиде до болницата, за да я види. Тя отново беше добре. Вечерта получихме телефонно обаждане към 21.00 часа, че дъщеря ни е настанена в Интензивното отделение и е зле”, обясни Янев.

МЗ: Имало е нарушение при случая с починалата родилка в Плевен

Той е посетил лекаря, който е водил раждането. Tой го успокоил, че дъщеря му е здрава и няма да има проблеми. На следващата сутрин обаче получил обаждане, в което го информирали, че тя е починала.

Разследването е поето от следовател към прокуратурата. От частното здравно заведение е иззета цялата документация по случая. Разпитват се и свидетели, предаде БГНЕС.

Досъдебно производство е образувано по случай с починала 17-годишна родилка в многопрофилната болница в Панагюрище. Направен е оглед, иззети са медицинските документи. Назначена е комплексна експертиза, която да определи причините за настъпването на смъртта съобщиха от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Досъдебното производство е по чл. 123 от НК за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение.

От МБАЛ "Уни Хоспитал" - Панагюрище разпространиха до медиите свое становище. В него се посочва, че лечебното заведение "изказва най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Димитрова на нейните близки". "Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за спешно цезарово сечение. Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти, на 28 ноември вечерта пациентката почива. Близките са уведомени своевременно - рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е непълнолетна и затова повече подробности за състоянието й не могат да бъдат давани", се казва още в становището, цитирано от БТА.


Съмнения за тежък проблем с упойката на починалата родилка в Плевен

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.