Искат двойно увеличение на заплатите

Служителите на Изпълнителната агенция  "Автомобилна администрация“  обявиха стачна готовност. Те заплашиха, че ще спрат работа веднага след Нова година и ще създадат транспортен хаос, ако не получат двойно увеличение на заплатите си.

Инспекторите от ДАИ протестират и срещу лошите условия на труд. В администрацията работят около 400 служители. Една от тях е Антоанета Попова, чиято брутна заплата е 700 лева. Толкава получават и колегите й в системата.

Автоинструктори готвят национален протест

„На ръба сме наистина. Цените се вдигат постоянно.  Трудно се издържаме”, сподели тя.

Служителите на ДАИ са изпратили вече декларация да премиера, министъра на финансите и на транспорта с искане от началото на следващата година трудовите им възнаграждения да се увеличат двойно. От година и половина служителите в държавната агенция твърдят, че не са получавали средства за работно и униформено облекло. Настояват и за заплащане на извънредния труд. В много от административните помещение на Дунав мост условията са мизерни. Принудени са да носят от вкъщи бюра и столове.

От транспортното министерство съобщиха, че заплатите ще бъдат вдигнати с 10 %. Отпуснати са вече над милион и половина лева за работно облекло и ремонт на помещенията.