Белият дом заклейми доклада като клевети

Комисията по разузнаването към Камарата на представителите в САЩ публикува доклад от 300 страници, в който излага доказателства в разследването за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, предаде БТА.

Предвожданата от демократи комисия, която бе в основата на започналото през септември разследване, обвинява Тръмп, че е използвал поста си, за да поиска чуждестранна намеса в изборите през 2020 г. и във възпрепятстване на разследването. Според комисията Тръмп е оказал натиск върху Украйна да разследва неговия вътрешнополитически съперник Джо Байдън и сина му Хънтър.

"Доказателствата за неправомерните действия на президента са много солидни, също както и доказателствата, че е възпрепятствал работата на Конгреса", се казва в доклада.

Белият дом отхвърли доклада за импийчмънт

"Президентът е поставил личните си политически интереси над интересите на САЩ, опитал е да подкопае целостта на изборния процес в САЩ и е застрашил националната сигурност", се допълва в текста.

Комисията ще се срещне по-късно, за да гласува по доклада. От утре с темата ще се захване комисията по правните въпроси.

Белият дом заклейми доклада като куп клевети, в които няма никакво доказателство срещу Тръмп.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.