Така премиерът коментира думите на руския президент Путин, че България бави проекта

Руският президент Путин не е информиран правилно за "Турски поток"  -  връзката с "Турски поток" с България е готова. Ако си спомняте, с всичките измервателни станции, новите компресори - към 160-170 км има построени, изкопани и полагат тръби, коментира премиерът Борисов за NOVA думите на Владимир Путин, че България бави проекта. 

Борисов подчерта, че в България няма забавяне. Страната ни спазва всички изисквания и процедури на ЕС, подчерта премиерът: "Ние не сме Сърбия - спазваме правилата на ЕС.  Провеждане на съответните търгове, обжалвания -  чакахме месеци наред съдът да се произнесе, за да не стане като с "Южен поток".

На въпроса на NOVA ще забързаме ли строителството, за да се вместим в сроковете, Борисов отговори: "Ние по-бързо от това - по 4-5 км на ден, не можем да направим. Забавянето дойде от процедурите и обжалванията и съответно "Газпром" обжалва в съда. Аз ще се чуя с Путин, за да видим какво му обясняват, какво му докладват. В момента и двата ни газопровода се строят на максимална скорост", категоричен беше Борисов.

По-рано днес руският президент заяви, че България бави реализацията на продължението на "Турски поток" на своя територия. „Русия ще намери други възможности за реализирането на „Турски поток“, ако България не иска“, каза още стопанинът на Кремъл по време на съвместна пресконференция със сръбския му колега Вучич в Сочи.

Путин: България бави "Турски поток" (ВИДЕО)