Темата коментира депутатът от ВМРО Красимир Богданов

„Ние, като народни представители и като родители, също изпитваме притеснения по отношение на този закон. Знаете, че в страната се проведоха немалко протести срещу невлязлата за разглеждане стратегия за детето. Опасяват се родителите от възможността чрез други закони да бъдат прокарани основните линии на отношение към традиционни ценности като семейството, ролята на неправителствените организации, самата терминология деца в риск какво точно формулира”, това заяви в ефира на „Плюс-Минус.Коментар след новините” депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

„От друга страна нуждата от по-сериозна дискусия ни накара да поискаме при срещата с Деница Сачева, откъдето намерихме подкрепа за отлагането на изпълнението на закона в срок от 6 месеца. През този период ще инициираме редица срещи и дискусии, на които ще искаме уточняване на моментите в самия закон, които будят известни съмнения и не са така добре разработени”, добави той.

Бюджетът на ДОО отново скара депутатите (ОБЗОР)

„Не мога да кажа дали това решение е взето рано или късно. През септември участвахме в един от протестите на разтревожените родители. Излязохме с тях, изслушахме ги и поехме ангажимента да внесем този законопроект за отлагане на приложението на закона, като в резултат на тази изборна кампания това ни забави. Внасяме сега това предложение, смятам, че е навременно. В периода от 6 месеца ще имаме всички възможности да направим промените, които са необходими”, обяви Богданов.

„Едно от изискванията ни при срещата, която проведохме, преди да бъде гласувана нейната кандидатура, ние искахме няколко гаранции в няколко направления. Едно от тях беше това – за отлагането на закона и за една съвместна работа по изчистването на спорните текстове. Ние сме убедени, че няма да има повече прибързване и ще бъдат изпълнение всички нужни критерии, за да влезе този закон като един работещ, действащ и не застрашава основните ценности”, категоричен е депутатът.

„Към момента има законодателство, което осигурява социални услуги. До влизането в сила на този закон, преработен, ще работи действащото законодателството. Има нужда от промени, от осъвременяване, но това не бива да става прибързано”, обясни още той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.