Обявиха го за "проскубано" и "анемично"

Британците не харесват коледното дърво, подарено от Норвегия, за да краси площад "Трафалгар" в Лондон, като го обявиха за "проскубано" и "анемично", съобщават Би Би Си и БТА.

Вместо празнично, то им изглежда повяхнало, защото клоните му са отпуснати.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Говорител на Уестминтърския съвет каза, че заради височината си - 21 м, смърчът не прилича на по-малките дървета, с каквито хората украсяват домовете си.

"Така изглеждат 90-годишните 20-метрови дървета в природата", подчерта и британският посланик в Норвегия Ричард Уд. "Важно е да се мисли и за символиката на дървото, а не само колко клони има. Макар че и това е от значение".

Грейна коледното дърво пред „Рокфелер Център“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Това не спря коментарите в Туитър, определящи смърча като "болнав и раздърпан" и "възможно най-анемичното дърво". За някои то изглежда тъжно. Други се обявиха в защита на дървото и казаха, че това е подарък, за който нацията трябва да е благодарна и да му се радва. Друг допълва че дървото ще изглежда различно с украсата.

Коледната традиция Норвегия да подарява смърч за "Трафалгар скуеър" в Лондон започва през 1947 г. Това е вид благодарност за подкрепата през Втората световна война. Кралят и правителството на Норвегия бягат от нацистката окупация и намират убежище в Лондон от 1940 г. до 1945 г.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook