Вижте къде има проблеми

Заледени пътища изненадаха много шофьори тази сутрин. В рубриката „Моята новина” получихме сигнали от различни точки на страната.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

ОБЪРНАТИЯТ КАМИОН НА МАГИСТРАЛА "СТРУМА"-СНИМКИ

Шофьорите да се движат с повишено внимание по републиканските пътища, предупреждават от АПИ. Пътните настилки в района на София и Кюстендил са заледени вследствие на падналия леден дъжд и ниските отрицателни температури. В момента настилките се обработват за движение при зимни условия. 

Жълт код за поледици в 11 области в страната

Верижни катастрофи е имало рано сутринта на  магистрала "Тракия" и на столичния бул. "Цариградско шосе". 

От 05:00 часа сутринта до обяд е спряно движението по магистрала „Струма” в посока Кулата в района на Долна Диканя. Причината е преобърнал се тир. Шофьорите изчакват на място.

 

Движението по магистрала "Тракия" тази сутрин беше затруднено от 25-ия километър до София заради опесъчаване на пътното платно, но и заради катастрофа. Движението се осъществяваше само в една лента. 

Временно беше ограничено и движението по пътя Нови Искър - Елисейна за МПС над 12 т поради обработване на пътната настилка срещу заледяване. Временно е ограничено и движението при прохода „Гълъбец” поради обработване на пътната настилка и катастрофа.

Обходен път Вакарел-Нови хан. Снимка: Моята новина

Временно е ограничено движението по пътя София - Самоков в района на Златна рибка в двете посоки заради катастрофа. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщават още от АПИ.

Всички машини са в пълна мобилизация за почистване и обработване на пътните настилки.

 

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.