Идеята е инициативата да съществува постоянно, а не само кампанийно

Въпреки днешните температури над нулата, зимата е пред нас, а с нея се задават и най-трудните дни за самотно живеещите възрастни хора. В тази кауза се включиха доброволци от Добрич. Акцията увлече и най-новото поколение на България.

За голямо съжаление се оказва, че има много хора, които изнемогват и живеят в крайна бедност.
Повечето от тях са болни и трудно подвижни.

"Пенсията ми е 186 лв., давам около 40-50 лв. за лекарства всеки месец. Не ми стигат парите, яденето. Да е жив и здрав Сашо, че помага", каза Тодор Тодоров.

"Всичко друго мога да преглътна, обаче от контейнерите не мога да намеря дърва и лекарства. Това е най-големият ми проблем", каза още Мария Йорданова.

Доброволци изработваха къщички за кучета в Русе (ВИДЕО)

Мая Бърдарова инициира дарителския жест за втора поредна година, като обединява усилията си с Александър. Успехът от предходната я насърчава и акцията става все по-мащабна.

"Очаквах да се включат много хора, но чак толкова – стотици деца и родители не вярвах, че ще се включат в кампанията. Много благодаря на всички", заяви Мая Бърдарова, ръководител на клуб „Жътвари”.

8 училища и 2 детски градини са откликнали до момента на призива за споделен хляб. Децата проявяват вдъхновяваща съпричастност.

Доброволци ремонтират отделение по нефрология

"Трябва винаги да даряваме на хората, защото това е добро дело", каза Виктория Тодорова, четвъртокласничка от СУ „Любен Каравелов” в Добрич

"Целта на нашата инициатива е не само да дарим нещо, но и да вдъхновим и други хора да го правят", каза още Кенан Мустафа, шестокласник от СУ „Любен Каравелов” в Добрич

Акцията продължава до 15 декември, като с дарените продукти и парични средства ще бъдат подпомогнати и деца. Идеята е инициативата да съществува постоянно, а не само кампанийно, споделят организаторите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.