Те настояват за справедлива присъда

Роднини, колеги и приятели на убития Алекс от Бяла излизат отново на протест. Този път тe се събраха пред Апелативния съд във Велико Търново с искане за справедлива присъда. Първоначално нападателят Валентин Маринов получи 20 години затвор. На втора инстанция обаче присъдата беше намалена на 3 години лишаване от свобода. Роднините на 18-годишния Алекс определят решението като "скандално ".

СМЪРТ СЛЕД ПОБОЙ: Почина момчето, пребито за една цигара

Случаят е от преди 2 години. Тогава, пред дискотека в града, група мъже поискали цигара от 18-годишния Алекс Алексиев. Той им отговорил, че не пуши. Завързала се разправия, след което момчето е нападнато. Два дни по-късно то издъхна в русенската болница.

Мъжът, пребил 18-годишно момче от Бяла, остава в ареста

Никой в Бяла не вярва, че убийството на 18-годишния Алекс не е умишлено. Братовчед му е единственият, на когото момчето успяло да позвъни и който е станал свидетел на ужасната гледка.

 

 

„Няма как да е по непредпазливост. Те бягаха там нагоре всички, аз ги видях на 100-200 метра в гръб, тъй че не можах да ги разпозная кои са точно. После той лежеш, валеше дъжд, беше изоставен”, разказа братовчед му Калин.

Най-близките хора на Алекс не могат да се съгласят, че 33-годишният извършител само след половин година може да е свобода.

„Когато убият детето ти, трябва да си сигурен, че убиецът ще получи справедлива присъда, а не да се бориш за нея. Очакваме справедливо решение, защото никой не заслужава подобен край. Алекс беше изключително добро и възпитано дете”, заявиха пред камерата на „Здравей, България” близките и приятелите на убитото момче.

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.