Плановете на промоутъра на англичанина бяха разкрити в ексклузивно интервю за вестник "Сън"

Промоутър на Антъни Джошуа - Еди Хърн няма да преследва нов мач на клиента си в Саудитска Арабия с Анди Руис или Дионтей Уайлдър, а ще върви към задължителните защити на трите си световни титли - в IBF, WBA и WBO. 

Кобрата за евентуалния мач с Джошуа: Не се притеснявам срещу кого ще се изправя

Това би означавало, че следващият мач на британския боксьор ще е срещу задължителния претендент във версия IBF Кубрат Пулев. Хърн дори вече е избрал локация за тази среща - новият 60 000 местен стадион на Тотнъм в Лондон. Има и огромна яснота за датата - в последната седмица на март 2020 г. Тези планове бяха разкрити от Джошуа и Хърн в ексклузивно интервю за вестник "Сън", цитирано от gong.bg

Антъни Джошуа си върна световната титла (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Цяла година се бия извън родината и вече ме е налегнала носталгията. Искам да зарадвам феновете си в Лондон, видя се, че те много ми помагат и ми е по-трудно без подкрепата им. Да защитя трофеите си пред моята публика ще е мегаизживяване."

Кобрата: До няколко месеца ще се бия за световната титла

"Най-прекрасното би било да го сторя срещу друг британец, но няма как да стане. Вървим по реда на задължителните защити и следващият ми опонент се знае (бел. ред. - Кубрат Пулев). Веднага започвам работа, защото в края на март трябва да се проведе този мач", заяви Джошуа, а Хърн потвърди плановете. 

Английски анализатори: Няма как да има мач между Джошуа и Пулев

"Стадионът на Тотнъм е една прекрасна локация за боксов мач и трябва да я обсъдим. Хора ми звънят от цялата страна и ме молят да заведа Антъни там. Говорихме с хората от Тотнъм да проведем мача с Руис на стадиона им, но той беше зает. Сега отново говорим с тях и може би ще стигнем до споразумение за края на март", заяви Хърн. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.