„Имаме това залегнато в програмата”, заяви още депутатът от ГЕРБ

„Мисля, че стана абсолютно ясно каква е позицията на ГЕРБ още в началото на гласуването. Вслушали сме се в хората и приехме субсидията да бъде 1 лв.  В седмичното заседание подкрепихме тя отново да бъде 1 лв. В крайна сметка парламентарното измерение по някой път изисква малко повече далновидност и да приоритизираш. Защото в случая, когато се възприе да не е 1 лв., а стана 0, нашите коалиционни партньори спряха да подкрепят бюджета. За това говоря за приоритизиране, защото това означаваше неприемане на бюджета”, заяви в предаването „Плюс-Минус.Коментар след новините” депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Говорил ли е Валери Симеонов с Корнелия Нинова за субсидиите?

„Ние не можем да си позволим заради една субсидия да поставим под угроза най-добрия бюджет, който България има през последните години. Ако не приемем бюджета, означава спиране на социални плащания, на всякакви други увеличения на различни ресори”, поясни той.

„Що се касае до пенсията от 300 лв., предполагам, че това ще се случи в рамките на следващата година. Имаме това залегнато в програмата. Аз мисля, че правителството ще го постигне. Някой път не винаги това, което имаш като желание или позиция, можеш да го защитиш или да имаш достатъчен брой депутати. В случая със субсидията беше по този начин. Обществото ще си даде сметка кой на каква позиция е и кой задоволява неговите очаквания или не”, смята Ненков.

Парламентарната седмица – пари и политическа жега

Той е на мнение, че субсидия трябва да има, въпреки референдума, в който трябва да се вслушат народните представители.

„Не искам да казвам, че някой ни е рекетирал, защото не е правилно. Но всяка партия има своя позиция и я защитава в рамките на парламентарната игра. Това е демокрацията. Със сигурност „Обединени патриоти” са очаквали това предложение за 8 лв. да мине още в началото, но то не мина”, обясни Ненков.

Още от разговора с Александър Ненков гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.