Той е обвинен в укриване на данъци в големи размери

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата, наложена на кмета на Септември Марин Рачев от окръжните магистрати в Пазарджик. Рачев получи 2 години и половина условно на първа инстанция, с изпитателен срок от 4 години, предаде БГНЕС.

И пловдивските магистрати признаха Марин Рачев за виновен за укриване на ДДС в периода 2005-2007 година за близо 119 хиляди лева. Според тях Рачев е потвърдил и невярна информация в данъчната си декларация, като по този начин е избегнал плащането на част от данъчните си задължения, става ясно от мотивите на Апелативния съд.

Срещу Рачев бе повдигнато и обвинение през септември от Специализираната прокуратура за умишлена безстопанственост в размер на над 226 хиляди лева, колкото са причинените щети на община Септември.

Искат отнемането на 9,3 млн. лева от кмета на Септември

Заедно с градоначалника са обвинени и трима общински служители – бившия зам.-кмет Явор Митев, специалиста в „Инвеститорски контрол” към отдел „Строителство” при дирекция „Архитектура и териториално устройство” Станой Милов и директора на Дирекция “Транспорт и околна среда“ Ангел Бончев.

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември

Срещу Рачев има започнато досъдебно производство след подозрения за безстопанственост. В края на септември КПКОНПИ внесе искане за отнемане на 9 млн. и 300 хил. лева от Рачев.

Сега Апелативният съд потвърди решението на Окръжния съд в Пазарджик за 2 години и 6 месеца затвор условна присъда за Марин Рачев с потвърден изпитателен срок от 4 години. Съдебното решение не е окончателно и може да се обжалва на по-горна инстанция.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.