Инцидентът е станал в Искърското дефиле

Камък се е отцепи от скален  масив в Искърското дефиле, удари кола и счупи предното й стъкло. За щастие семейството, което е пътувало във возилото, не е пострадало.

„Камъкът разби стъклото. Случи се за части от секундата и за радост няма жертви”, разказа в предаването „Здравей, България” шофьорът на колата. Той пътувал заедно със съпругата и детето си. Свидетел на инцидента станал и дядото на момиченцето.  

Заради натрупани камъни на жп линията: Аварира бързият влак от Бургас за София

„Падна камък, който удари колата и счупи предния прозорец. Радваме се, че на предната седалка до шофьора не е имало никой. Иначе на място да е загинал човек. Недопустимо е да платиш всички данъци и да пътуваш по такъв път”, коментира той.

Петя Цветанова е била с детето си на задната седалка на автомобила. „Спука се предната гума и аз извиках да спрем веднага. Детето започна да плаче. Спря мъжа ми, излязохме да видим какво се е случило.

Тя допълни, че за случилото е подаден е сигнал в полицията. На мястото са дошли служители на реда,  които направили оглед и съставили протокол.

ОГРОМНО СВЛАЧИЩЕ: Пътят Смолян - Мадан е непроходим, прекъснат е електропровод

„Наши служители всяка сутрин минават на обход по пътя и когато забележат, че има камъни по платното, ги почистват. В същото време, ако има такива, които са надвиснали над пътя сигнализират. Каквото е по нашите възможности го правим”, обясни директорът на Областно пътно управление - София.

Той допълни, че е започнало укрепване на участъци от злополучния път. За други се изготвя проект за укрепителни системи.

Още по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.