Търсачка обяви класация на най-често търсените термини през тази година

Сериалите на NOVA „Пътят на честта”, „Дяволското гърло" и „Откраднат живот”, както и реалити предаванията „Игри на волята”, „Женени от пръв поглед”, „Маскираният певец” и „Като две капки вода” са сред най-търсените български реалити формати и сериали в Google през 2019 г.

В сряда глобалната търсачка обяви класация на най-често търсените термини през 2019 година. Тя представя уникална перспектива върху важните моменти и тенденции от изминалата година.

Google на 21 години: Интересни факти (СНИМКИ)

Сред най-търсените термини в Google от нашата държава се отличават „Резултати от изборите в ЕС“, „Морбили“, „Африканска чума“, „Легионерска болест“ и Брекзит.

Българинът е искал да знае още какво е „Инфлуенсър“ и „Електрическа тротинетка“ и какво се е случило в „Чернобил“. Интересен феномен е Законът за изпиране на пари – ЗМИП, който се нареди сред отличаващите 2019 година термини. 

Сред най-търсените личности е Папа Франциск, следван от Цветан Цветанов, Джени Суши. В тази категория попадат също Грета Тунберг, Мария Габриел и Беър Грилс.

Кои са технологичните тенденции през 2019 г.?

Сред значимите събития, за които българинът е търсил информация в глобалната търсачка на Google през 2019 попадат „Черен петък“, „Изтекли данни от НАП“, Пожарът в „Нотр Дам“, “Местни избори“ и раздаването на наградите „Оскар“.

Григор Димитров застана начело на най-търсените спортисти. В тройката попадат Кубрат Пулев и Антъни Джошуа.  Най-добрият български алпиец Алберт Попов следва Анди Руис в тази категория.

Google ни издава: От какво се интересуваха българите през 2018 г.?

Личности, като Ицо Хазарта, Папи Ханс и Милко Калайджиев са се наредили сред класираните музикални изпълнители, редом със световните супер звезди Били Айлиш и Малума. Класацията се води от популярния с вокалните си имитации Стефан Илчев, който стана победител в предаването на NOVA „Като две капки вода”.

И тази година образованието е на фокус, като сред търсенията попадат „Skolo.bg”, „Европейско кенгуру“ и „Подкрепа за успех“.

Футболният двубой България – Англия е водещ при спортните събития, където попадат и вечното дерби Левски - ЦСКА, както и мачове от международните първенства. Втори спорт по популярност сред сънародниците ни е тенисът, като вниманието са привличали US Open, Wimbledon и Australian Open.

За първи път тази година разделът с кинопродукции се оглавява от българско заглавие – „Доза щастие“, следван от блокбъстъри като „Аквамен“, „Жокер“ и „Отмъстителите: Краят“.