Гледайте епизода на туристическото предаване в неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Заобиколен единствено от тюркоазена лагуна, която прелива в сапфирено синьо, остров Кихава и неговите чисто бели пясъци се издигат над океана като мираж. Знае се, че през вековете арабските търговци по пътя към Далечния Изток обичали да се подслоняват на острова, тучен рай, благословен с кокосови орехи, папая и манго. Придвижвайки се от архипелаг до архипелаг с помощта на звездите, покорителите на моретата били привлечени и от богатствата на океана, заобикалящ острова, където древен вулкан потъвал обратно в дълбините, оставяйки разцъфтели корали и богата на риба лагуна.

Малдивите са богати на биоразнообразие. Техни са около 5% от глобалната рифова площ и 250 вида корали, подводна градина, на която се радват над 1000 вида риби.

Остров Кихава е в малдивския атол Баа - биосферен резерват на ЮНЕСКО, с уникална морска флора и фауна.

Атолът Баа е един от двадесетте административни района на Малдивите и се състои от три отделни природни атола, най-големият от които е дълъг 42 км и широк 32 км. Разположен в централната част на страната, атолът представлява част от двойната верига атоли в централния район на архипелага. Състои се от 76 острова, от които 13 са местни островни градове, а 15 са туристически курорти. Останалите острови са необитаеми.

Архитектите на островния куророт Анантара Кихава са запазили природате на непокътната, не е преместено нито едно дърво - само вилите са израснали около тях. Дизайнът е стъпил на арабски и португалски мотиви, като всичко е изградено най-вече с местни материали.

Защо богатите избират Анантара Кихава?

Гледайте новия епизод на "Без багаж", тази неделя, 13 ч. по Диема.