Състоянието му е тежко, то е настанено в реанимацията на Окръжна болница

14-годишно момче е в реанимация, след като беше блъснато от кола на НСО. Това стана на светофар на столичния булевард „Драган Цанков”.

Инцидентът се е случил около 20 часа. Все още не се знае дали колата на НСО се е движила самостоятелно или в кортеж. От службата обаче потвърдиха, че става въпрос за техен автомобил. Той е със счупен преден прозорец, а по платното се виждат предмети на блъснатото момче. Състоянието му е тежко, то е настанено в реанимацията на Окръжна болница „Св.Анна”.

По информация на NOVA момчето е с черепно-мозъчна травма и счупена предмишница. Следващите часове вероятно ще бъдат критични за състоянието му.

На мястото на инцидента беше заместник-директорът на Националната служба за охрана, както и представители на военна полиция. На бул. „Драган Цанков” е преустановено движението в посока центъра. Колите се отбиват през квартал „Дианабад”.

Утре в 8 часа в Окръжна болница ще бъде предоставена повече информация за състоянието на момчето. От НСО заявиха, че ако бъде доказано, че шофьорът има вина за този тежък инцидент, той ще понесе всички последствия.

Репортери: Владислава Тричкова, Добромир Николов