Във Великобритания се провеждат общи избори днес заради политическа криза

Британският премиер Борис Джонсън е загрижен от високата избирателна активност сред привържениците на опозицията в изборите, съобщава БГНЕС.

Във Великобритания се провеждат общи избори днес, които са резултат от политическа криза поради предстоящото излизане на Великобритания от ЕС. Консерваторите се стремят да приложат Brexit до 31 януари, застъпници на лейбъристите обещават нов референдум. Изборите ще приключат в 22.00 часа местно време, а първите резултати се очакват в ранните петъчни часове.

"Нашите местни екипи отчитат голяма избирателна активност сред привържениците на лейбъристите. Утре сутринта лидерът на страната ще влезе в резиденцията на „Даунинг стрийт” и ще започне да прилага политиката си. Или аз, или Джеръми Корбин ще бъдем този лидер" , гласи текста на писмо, подписано от министър-председателя, което Консервативната партия изпрати на своите поддръжници.

ПРОГНОЗА: Борис Джонсън ще спечели изборите с малка преднина

Писмото е озаглавено: "Избирателната активност на Лейбъристката партия е висока".

"Тези избори ще се решат с няколко гласа. Затова отидете и гласувайте за консерваторите! Остават ни само няколко часа, за да осигурим правителство на мнозинството. Всичко зависи от вас", призова Джонсън.

Лидерът на Лейбъристката партия Корбин отправи подобен апел към своите привърженици.

"Мога да си представя само едно по-лошо нещо от още пет часа на правителството на Тори. Това са още пет години", написа той в открито писмо.