Нестандартната гледна точка представят репортерът на NOVA Велина Сашева и операторът Кирил Тасев

Репортерът на NOVA Велина Сашева и операторът Кирил Тасев ни представят една нестандартна гледна точка за автомобила. Колата може да бъде не само купчина желязо, а приятел, професия, хоби и свобода да тръгнеш на дълъг път.

Шофирането издава за нас повече, отколкото бихме искали да кажем на непознати. Сближава ни, без да знаем.

Таксиметровите шофьори, защото такава им е професията, виждат от колите си много. А колата им служи за дълбок анализ  на другите шофьори и клиентите, с които се среща всеки ден. Добри, лоши, уравновесени, сприхави. Така ги определя Юрий - един от героите в „Темата на NOVA“. Той споделя, че понякога се чувства като терапевт и изслушва историите на хората, които вози. Определя себе си като търпелив човек, но не позволява в колата му да се слуша поп фолк. 

Авторът Велина Сашева е ретро маниак, притежава специален модел „Москвич“ и носи снимката му винаги със себе си. Тя показва с чувство за хумор една неочаквана гледна точка към превозното средство – един от съвременните символи на движението и на желанието на хората за промяна и приключения. Но и отражение на личността на собственика.

Цялото предаване гледайте във видеото.