Ще продължи ли затоплянето?

След слънчевата неделя, която си откраднахме на прага на зимата, в понеделник в равнините ще бъде мъгливо и с ниска слоеста облачност. Видимостта през по-голямата част от деня ще е намалена. В останалата част от страната небето отново ще е ясно. Валежи не се очакват.

Сутринта ще осъмнем с температури предимно от 0 до 5-6 градуса, в София около 2. Дневните ще се покачат до нетипично високите между 10 и 15 градуса. По-скромни ще са стойностите на местата с трайни мъгли.

 

Слънчев и приятен ще е денят в планините. Вятърът ще е до умерен от югозапад. Температурата в зимните ни курорти ще е около и над 10 градуса.

През новата седмица затоплянето ще продължи. Мъглите в низините и равнините ще стават все по-трайни. Видимостта ще бъде намалена, а температурите по тези места ще останат по-ниски. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Значително по-високи от обичайните ще бъдат температурите в планините, в Предбалкана, а през втората половина от седмицата - и в североизточните райони. Максималните на места ще достигат 15-18 градуса. Валежи почти няма да има.