Тя съобщи, че има проблем със слуха

Апелативният спецсъд назначи съдебно-медицинска експертиза за здравословно състояние на Биляна Петрова, след като на съдебното заседание днес тя съобщи, че има проблем със слуха, предаде БГНЕС.

Експертизата трябва да е готова 7 дни преди датата на следващото съдебно заседание, което е на 8 януари.

Подсъдимите Иванчева, Петрова и Дюлгеров искат достъп до парите си

„Става въпрос за внезапно възникнал проблем със слуха, който доведе до спешна медицинска интервенция и Биляна в момента не чува, така че тя не може да участва пълноценно в каквото и да е съдебно заседание. Именно затова ние направихме искане за отлагане на делото за следващата определена дата, а съдът от своя страна назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е състоянието й”, каза адвокатът й Емануил Йорданов. Той уточни, че тя почти не чува, трябва да й се говори много отблизо, по-високо.

За делото в Апелативния специализиран съд е срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Бившата кметица на район "Младост", предшественикът ѝ и заместничката ѝ бяха осъдените за поискан, но неполучен подкуп. Тримата бяха осъдени на първа инстанция, като Иванчева получи 20 години затвор, Биляна Петрова – 15 години лишаване на свобода, а Петко Дюлгеров като посредник –12 години затвор.