Темата коментират проф. Георги Михайлов от БСП и Тома Биков от ГЕРБ

Парламентът продължава да е институцията с най-ниско доверие. В края на годината 23% от българите изразяваме доверие към Народното събрание, а 67% не му вярваме. Това показват представените през седмицата данни на „Галъп". Правителството закономерно е с по-високи нива на доверие от парламента, но и то не е харесвано от 62% от хората.

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА: За разделението в парламента, скандалите и тежките думи

„Данните на „Галъп” много ни доближават до Министерския съвет. Има една единствена институция, която гони доверието на гражданите в по-мащабен план и това е президентската институция". Това заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов в студиото на „Неделята на NOVA".

„Спад има във всяка една ситуация, която продължава много време. Хората се насищат на една личност, която представлява едни или друг проблем”, каза още той.

Парламентарната седмица – пари и политическа жега

„Недоверието към една институция е реципрочно на нейната прозрачност. Най-прозрачната институция е парламентът – там журналистите могат да влязат, да говорят с депутатите, да стоят колкото време искат. В Министерския съвет те влизат само за брифинги, а в Президентството влизат 5 пъти в годината", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Традиционно, президентството е с най-висок рейтинг. Не приемам, че г-н Радев или преди това г-н Стоянов са причина за това", допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото.