Какви са предизвикателствата, пред които се изправят родителите у нас и във Великобритания?

Тази седмица в „Темата на NOVA” водещата на новините на NOVA Ани Салич ни разказва за вълнуваща история, посветена на новия живот, на вярата, на надеждата и на чудесата.

В тази история се разкрива значението на раждането като велика надежда за нов живот и се проследяват съдбите на няколко жени, които очакват раждането на своите деца около Коледа. Едни от тях в България, други - в лондонската болница "Линдоуинг", където работят български акушерки и където кралски особи са проплакали за първи път. 

„Темата на NOVA“ със специални празнични издания

Страховете на майките в България от усложнения ги карат много често да не изпитат чудото на естественото раждане, а да изберат Цезарово сечение. За разлика от Великобритания, където се прави в секцио само в краен случай.

Правилото важи и за кралските особи, които раждат на едно специално място - в болницата "Линдоуинг". В тази болница има не само професионална медицинска грижа, но и заради конфедициолността много известни родилки идват тук и се записват под фалшиви имена.

„Темата на NOVA“: Автомобилът - приятел, професия, хоби и свобода

В "Линдоуинг" е избрала да роди и принцеса Даяна. По нейния път е тръгнала Кейт Мидълтън. Родилките се приемат като в хотел. Всеки ден се подготвя специално меню за тях. В тази болница са родени децата и на много известни актьори и певци - Джанет Джаксън, Хю Грант, Джуд Лоу.

Цялата история гледайте във видеото.