Предварителната прогноза показва, че тази година може да се превърне в една от най-успешните за кампанията

Близо 2 млн. лв. събра тазгодишното 17-о издание на инициативата „Българската Коледа”. Тя е под патронажа на президента. В рамките на концерта в четвъртък, който беше излъчен по NOVA, в подкрепа на инициативата са събрани 484 000 лв. от SMS-и.

Графа, Любо Киров и Орлин Горанов бяха малка част от звездите, които излязоха на сцената, за да подкрепят благотворителната кауза. Един от най-малките участници беше пианистът Коко Тодоров, който доказа, че аутизмът и талантът често вървят ръка за ръка.

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА: Да дарим бъдеще на болните деца (ВИДЕО+СНИМКИ)

Призиви за дарения отправиха лекари от цялата страна, артистите от Народния театър, лицата на NOVA и параолимпийците ни.

„Правенето на добро, заражда добро. Българите узряха за дарителство. Това е нещо страхотно, защото който дарява, няма да бъде изоставен в момента, в който той има нужда”, каза проф. Виолета Йотова.

В дарителската сметка на „Българската Коледа” от началото на ноември досега са постъпили близо милион и 400 000 лева. Линиите за обаждания и SMS-и са отворени през цялата година.

„Много ми се иска Коледа да не е само на 25-ти декември, а да е всеки ден. Всеки ден да си помагаме, особено на децата. Те имат нужда от всичко, те имат нужда от нас”, каза певицата Поли Генова.

За своите 17 издания „Българската Коледа” е успяла да събере над 30 милиона лева. През 2018-та година парите бяха близо 2 милиона и половина. С тях вече се подпомогна лечението на 500 болни деца.

20 болници от цялата страна получиха нова и по-модерна апаратура.

Парите от тазгодишното издание на „Българската Коледа” ще отидат за закупуване на високотехнологична медицинска апаратура за ранна диагностика на заболявания.