Родителите обвиняват лекарите за трагедията

Новородено бебе почина във видинската болница на Коледа. Младите родители обвиняват лекарите за трагедията. Цвете Петрова ражда здраво момченце на 26 декември. Часове по-късно й съобщават, че бебето е починало.

„Моето дете се роди здраво, усмихнато и плачеше. Никой не може да ме убеди, че не е така“, сподели майката на починалото дете.

Проверяват смъртта на бебе в разградската болница

24 часа, след като майката постъпва в болницата, момченцето се ражда нормално. 

„Те не предприеха нищо. От 10.00 ч. сутринта до 19.00 ч. не направиха нищо. Съответно аз оставам в болницата, лекарката си тръгва, трябва да постъпи новата. Казва се д-р Атанасова. Видях я чак на следващия ден“, разказа Цвете Петрова.

През това време родилката е с болки. Жената молела да предизвикат раждане. Това обаче станало чак на другия ден.

„Показаха ми го, беше увито, плачеше и беше розово. Дете като всяко друго, дори ми казаха, че прилича на мен“, разказа бащата Павел Петров.

„Нямаше никакви признаци, че може да почине. 16 часа след раждането ми казаха, че е станало най-страшното”, каза още майката на детенцето.

Дете на годинка почина в Плевен от усложнения след вирусна инфекция

Единственото обяснение, което лекарите са дали, е, че бебето е получило мозъчен кръвоизлив.

„Грешката е при лекарите, защото не са му обърнали внимание. Никой не го и интубирал”, смята Цвете Петрова.  

Според родителите не е имало дежурен лекар в отделението по празниците.

„Искам екипът в болницата да си понесе последствията. Не може едно детенце да си отиде и те да кажат, че такива неща се случват“, категорична е майката на детето.

На бебето ще бъде направена аутопсия, за да се установи причината за смъртта му. Лекарите отказаха коментар, а полицията води разследване по случая.

В началото на годината в същата болница имаше друг случай на починало бебе. Преди седмица един от лекарите там е осъден заради неправилно провеждане на раждане.