Скиори чакат с часове

Опашки за лифта в Банско. Сега на скиорите се налага да чакат не на качване, а на слизане от планината, защото лифтът не може да поеме потока от туристи. В последните дни се налага съоръжението да работи извънредно, за да може всички хора да слязат от Бъндеришка поляна. А причината е, че ски пътят още не работи и заради това скиорите, вместо да се спуснат до Банско, се налага да чакат лифта.

Земетресение край Банско

В предаването "Здравей, България" представителят на фирмата концесионер Иван Обрейков обясни и причините за създалата се ситуация. „Първият проблем, който от 11 години съществува, е че няма разрешение за изграждане на втора кабинкова линия. Заради което сутрин има опашки. Топлото време през декември оказаха влияние и оръдията ни не можаха да работят, за да подготвим и ски пътя”, обясни Обрейков.

ПРАЗНИЧНИ ОФЕРТИ: Посрещане на Нова година срещу почти 13 000 лева

Той допълни, че няма хора, които остават в планината. По думите му ски индустрията „закъсва”, защото от близо 15 години не е направено нищо, което да улесни скиорите. Обрейков е категоричен, че въпреки проблемите, отлив от желаещи да карат ски над Банско няма.