Темата коментира един от директорите на завод „Стомана” Константин Стаменов

„Всичко тръгна от доклад на „Софийска вода”. Той е направен на 9 декември. Когато е правен, никой не ни е уведомявал. Ние не сме запознати с изложеното в доклада. Намерихме го 10 дена по-късно. В доклада има 4-5 изречения, които касаят „Стомана”.  След като ги прочетете, оставате с впечатление, че вода се излива, без да минава през водомери и без това да е контролирано. Това заяви в ефира на „Здравей, България” един от директорите на завод „Стомана” Константин Стаменов.

Къде изтича водата на Перник?

„В доклада пише 290 литра в секунда се подават към индустриалната зона през Клон 2. Клон 1 и Клон 2 минават през територията на „Стомана”, но те касаят питейната вода на града. Човек, който не е специалист, като чете доклада, какво ще си помисли? Че тези 290 литра се изливат в „Стомана”. Целият отток от язовир „Студена” е 350 литра в секунда. Ако 290 се изливат в „Стомана”, в следващото изречение се казва, че водата по другия водопровод на Клон 1 отива в напорен резервоар „Могиличен”, който се намира в „Стомана”, което също не е вярно”, категоричен е Стаменов.

Икономическа полиция ще проверява кой е източил водата в Перник (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Снимковият материал към този доклад не отговаря на това, което пише. Този доклад е писан от човек, който не е стъпвал в „Стомана”. Нашата консумация е на ограничителен режим. Промишлената вода, със заповед на министъра на околната среда, от язовир „Студена” е спряна”, обясни той.

Още от разговора с Константин Стаменов гледайте във видеото.