Не се е стигнало до нанасяне на телесни повреди

Кметът на Симитли Апостол Апостолов и синът му - депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов бяха замесени в скандал и масов бой в новогодишната нощ. Полицията разследва случая. Според подадените сигнали по време на новогодишното хоро в центъра на града, клиенти на съседно заведение хвърляли пиратки. Кметът и синът му им направили забележка и така започнал скандал.

Малко след полунощ кметът Апостол Апостолов празнува с компания в центъра на Симитли. Дълго, след като зарята утихва обаче от отсрещното заведение продължават да хвърлят мощни бомбички. Градоначалникът, който е забранил да се използват пиротехнически средства в нощта на Нова година, отива да направи забележка. Следва спречкване с бизнесмена Методи Бачев, който хвърлял пиратки и бомбички. Тази сутрин екип на NOVA откри Апостолов пред дома му, докато традиционно посреща местните кукерски групи. Той коментира случката така: „Бях в едно заведение, сам влязох, бих 400 човека”.

Собственикът на заведението Методи Бачев обаче има друга версия. „В един момент се появи кметът Апостолов. Той беше много пиян. Държеше в ръката бутилка шампанско, която счупи в колоната, аз бях пред нея с моя син и още едно негово приятелче, двамата са на 14 години. Започна да раздава удари, на мен, на сестра ми, на други клиенти на заведението. След това и неговия син Стефан Апостолов се включи в тази дандания, като и той се раздаваше много сериозно. Явно го играеха ролята на шерифи на града, защото сме хвърляли пиратки. На Нова година, ако не се хвърлят пиратки, кога да хвърляме? Удряха ме и кметът, и синът му - Стефан Апостолов”, коментира Методи Бачев, собственик на заведението.

„Хвърляли са пиратки и им е направил забележка. Затова е станал скандалът. Хвърляли са от заведението по хората на хорото. Кмета води хорото, всяка година посреща. Той не е виновен, просто е защитил хората, защото ако се случи нещо той ще е виновен”, разказа една от свидетелките на инцидента.

От прокуратурата заявиха, че спречкването е станало на терасата на заведението. От държавното обвинение обаче бяха категорични, че не е имало удари и няма данни за извършено престъпление.

По случая обаче се извършва проверка. Отхвърлени бяха и твърденията, че има пострадал с избити зъби.