Чуйте съветите на диетолога Ипократис Пападимитракос

Най-важен за поддържането на добра физическа форма е здравословният режим на хранене. За хората, които са си го създали, по-солидното хапване по празниците не е сериозен проблем. Това каза в ефира на „Здравей, България” диетологът Ипократис Пападимитракос. Той напомни, че за да изглеждаме добре, трябва да консумираме на по-малко мазнини и да се движим повече.

„Всеки може да отслабне, но някои го правят завинаги, а други – временно. Ако усилията са продиктувани от временен дискомфорт, в момента, в който той изчезне, човек спира и да полага усилия за поддържането на добра форма”, коментира Пападимитракос.

КОЛЕДНО ПРЕЯЖДАНЕ: Съвети за добра форма след празниците

Той е категоричен, че за организма ни не е добре да пропускаме което и да било хранене през деня, защото това е основната причина за прекаляването впоследствие.

„Алкохолът увеличава апетита. Но, както казват старите хора, проблемът не е в алкохола, а в мезето”, каза още диетологът.

Той потвърди, че отказването на цигарите при повечето хора води до натрупване на няколко излишни килограма. Това се дължи на освобождаването на вкусовите рецептори в устната кухина, което прави храната още по-вкусна и привлекателна.

„Много важно е пиенето на вода. Доказано е, че консумацията на един литър вода увеличава енергоразхода ни с 330 калории”, каза още Пападимитракос.

Целия разговор гледайте във видеото.