Днес обаче синдикатите решиха да пуснат повече влакове

Френските железници пуснаха повече влакове за прибиращите се вкъщи след коледните и новогодишните празници. Това се случи на фона на 31-ия ден от стачката срещу пенсионната реформа, предаде ДПА.

Няколкото хиляди синдикалисти, наред с поддръжници на движението на "жълтите жилетки", излязоха по улиците на Париж преди решаваща седмица в битката за реформите.
Очаква се във вторник министрите да възобновят разговорите с профсъюзите и бизнес обединенията. Твърдолинейните синдикати междувременно призоваха за стачки и протести в четвъртък и петък идната седмица.

Протест пред централата на партията на Макрон

Държавната железопътна компания Ес Ен Се Еф (SNCF) обяви, че се движат седем от 10 високоскоростни влака, най-много от началото на стачката срещу плана за пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон.

Повечето линии на парижкото метро работеха поне от 13 ч. до 17:30 ч. местно време, но с намалена честота.

Макрон планира да замени сложната схема на пенсиониране във Франция с единна национална система, за която твърди, че ще бъде по-справедлива, припомня ДПА.

Работещите в обществения транспорт ще трябва постепенно да се разделят с привилегията си да се пенсионират на 52 или 57 години, а стандартната пенсионна възраст ще се вдигне от 62 на 64 години.