От МВнР препоръчват българските граждани, пребиваващи във Франция или планиращи пътуване в страната, да се информират за обстановката

Франция отново ще бъде парализирана от стачки. Недоволството срещу пенсионната реформа ще засегне  голяма част от обществения транспорт в страната. Има и отменени полети.  Очакват се блокади на петролни рафинерии, което може да доведе и до недостиг на горива.

МВнР: Стачките във Франция може да засегнат и въздушния транспорт

От външното министерство на България препоръчват българските граждани, пребиваващи във Франция или планиращи пътуване в страната, да се информират за актуалната обстановка, като имат предвид възможните затруднения.

 

Видео: Ruptly

Вече 36 дни продължава протестът срещу реформата на пенсионната система. За събота е планирана още по-мащабна демонстрация.

Франция остава парализирана от транспортната стачка (ВИДЕО)

„Имам чувството, че това няма да спре. Много е сложно и трябва да се намери изход. Някой трябва да отстъпи, но това трябва да приключи”, коментира Лесли Нимиас, жител на Париж.

„Разбирам идеята на стачката, но нещата започват да се проточват. Явно президентът няма намерение да отстъпва. Изглежда, че той нарочно иска всичко това да продължи по-дълго, за да омръзне на французите. И наистина започва да ни омръзва”, допълва Люка Долфи.