Връщането към обичайния ритъм след продължителни празници изисква особено внимание, смятат специалистите

Връщането към обичайния ритъм след продължителни празници изисква особено внимание, смятат специалистите. Поне три дни преди отново да се върнете на работа, трябва да възстановите обичайния си график за сън, заявяват невропсихолози, цитирани от РИА Новости.

Адаптирането след продължителни празници отнема около две седмици, твърдят учените.

Не се натоварвайте още от първия работен ден – навлизането в работен ритъм трябва да става постепенно.

Растенията в офиса намаляват стреса и умората

Същото се отнася и до храненето. Първите няколко дни трябва да се избягва пържено месо, фаст фууд и газирани напитки. Те отнемат допълнително от вашата енергия, тъй като за преработването им на организма му е необходима повече енергия. Не я изразходвайте напразно, тъй като ще ви потрябва, за да навлезете успешно в работен режим.

Ако позволим на организма да се възстанови по естествен път, това ще стане много по-бързо, а последствията ще са по-малко.

Коледният стрес има свой пик

Психологическият срив в организма се случва по-често, отколкото физическия, твърдят психолозите.

Покрай празничната атмосфера и еуфорията много хора имат някакви очаквания, които по различни причини не могат да бъдат осъществени. Това оказва влияние върху самочувствието на човека. Ако продължително време сте водили спокоен и скучен живот, ще ви бъде трудно по време на празниците, което може да доведе до апатия.

Затова се веселете по-често. 

Преумората на работното място е опасна

Кои са най-непривлекателните професии?

4-ДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА: Проработи ли експериментът?