Те разглеждат документи, свързани с проблема с язовир „Студена”, заяви Ралица Кукова

Акция на прокуратурата в Басейнова дирекция - Благоевград. Официално беше обявено, че се проверяват документи свързани с язовир „Студена”.Прокурорите влязоха в сградата малко преди обяд. Разследващите отидоха първо при директора Радослав Георгиев. Очаква се да бъдат извършени проверки и в останалите отдели.

 

От Басейнова дирекция - Благоевград коментираха акцията лаконично, като подчертаха, че всички документи, свързани с язовир „Студена”, отдавна са предоставени на всички контролиращи органи, а сега се извършвала само последваща проверка.

 

Видео: БГНЕС

„Служители на прокуратурата разглеждат документи, които Басейнова дирекция-Благоевград е предоставила на всички контролиращи органи, имащи отношение към проблема с язовир „Студена”, заяви Ралица Кукова, директор на Дирекция „Контрол” към Басейнова дирекция -Благоевград.

Тя допълни, че когато има информация, която ще представлява интерес, тя ще бъде предоставена на медиите.

 

 

 

„Днес в сградата на Басейнова дирекция – Благоевград се провеждаха разпити от следователи на служители на институцията. С протокол за доброволно предаване те са предали относими към предмета на разследването документи. В утрешния ден разпитите продължават”, обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.