От партията отричат да е имало скандал между членове на ръководството й и областния управител на София-област

Скандал в “Aтака” след физическа саморазправа. Областният управител на софийска област Илиян Тодоров потвърди пред NOVA, че е бил ударен от журналист от партийната телевизия "Алфа", по нареждане на депутата от партията Десислав Чуколов. Това се е случило пред столично заведение.

Часове по-късно Илиян Тодоров се разграничи от партията на Волен Сидеров. Областният управител коментира пред NOVA, че е приключил с „Атака”.

Сидеров: Който ме е предал, е изпитал само страдания

"Официално вече не съм част от ПП "Атака". Истината е, че аз никога не съм бил член на партията. Последните 10 години от живота ми минаха в работа за "Атака", работа, на която посветих цялото си време". Това заяви областният управител на София Илиан Тодоров в обръщение до медиите.

"Като областен управител на Софийска област, заедно с екипа на областна администрация направихме добри неща. Две от тях, по които работя повече от година и половина, са споразуменията за сътрудничество между Софийска област и Китай и Софийска област и Мароко, които смятам да финализирам, заради възможностите за развитие, които предоставят на Софийска област. Зная, че гражданите ще го оценят", се казва в съобщението

"Относно оставката ми като областен управител, която както знаем, всеки носи джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение", заявява Тодоров.

„Аз съм в един конфликт с Чуколов от 2 години и просто той реши да настрои останалите хора. Журналистът ми нанесе удар. Той няма да го направи никога, ако не му е наредено. Подозирам, че той е изпълнявал нареждане от Чуколов. Удари ме с юмрук в лицето”, каза той пред NOVA.

 

 

Журналистът от партийната телевизия на "Атака” – "Алф”а разказа, че до спречкването се стигнало след буйстване от страна на самия Тодоров и версиите дали Чуколов е бил там се разминават.

„Г-н Сидеров и г-н Чуколов си тръгнаха много преди да стане целият скандал. Той започна да хвърля чаши, бутилки. Прегърнах го и се опитах да го изкарам от заведението. Ако съм го докоснал нещо едвам-едвам докато го държа е защото той буйстваше доста. Няма никакви удари и такива неща”, каза Николай Караколев, журналист от телевизия "Алфа".

От заведението се опитали да укротят компанията която била доста шумна. „На няколко пъти направихме забележка да не са толкова шумни. След това господин Тодоров взе една чаша от масата и замери. Чашата мина на 2 см от главата ми”, коментира Стефан Пасков, управител на заведението.

Сидеров вече не е депутат, тръгна си обиден (ВИДЕО+СНИМКИ)

„След като ме удари Караколев и те ме дръпнаха, да така е, аз хвърлих една чаша по него. Да, така е, това е истина”, заяви Илиян Тодоров.

„В понеделник съм на работа. Вероятността да подам оставка е голяма”, допълни той.

В позиция, изпратена до NOVA, от партия "Атака" заявиха следното: "Във връзка с изтекла в медийното пространство информация, че е имало скандал между членове на ръководството на партия "Атака" и областния управител на София-област Илиан Тодоров заявяваме следното: Нито Волен Сидеров, нито Десислав Чуколов са присъствали по време на ситуацията, която описва Тодоров пред медии. Това, което знаем от персонала на заведението, е, че областният управител Илиан Тодоров се е държал непристойно и е хвърлял чаши и бутилки към персонала и клиенти на заведението. Тодоров е нанесъл и имуществени щети на ресторанта. Какво е предизвикало агресията на Илиан Тодоров, за нас остава неизвестно. Каква е причината за инцидента, опитваме да изясним в момента, но не смятаме, че случаят е от обществено значение".