Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа

Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа от Ветово, в чиито ръце се взриви тротилова шашка. След оглед от специализираното звено за борба с тероризма, в дома му са открити три сандъка с над 20 килограма тротилови пресoвки и други вещества. Претърсват се повече от три имота във Ветово, където също можело да са укрити взривни вещества.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЕКСПЛОЗИЯТА

Мъжът е събирал арсенала в продължение на 12 години. Предстои прокуратурата да установи дали те са откраднати от предприятието, в което е работел. 51-годишният Димитър все още е в болница, но е задържан за 72 часа. А хората във Ветово говорят, че по чудо са се разминали с трагедия.

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Делото е образувано за две престъпления - за предизвикване на взрив и за унищожаване на обекти със значителна стойност. Наказанието е от 3 до 10  години. И второто е за незаконно, без съответно разрешение, придобиване и държане на взривни вещества. Там наказанието също е от 3 до 10 години”, обясни наблюдаващият прокурор Николай Николов.

Говори мъжът, пръв помогнал на пострадалия при взрива във Ветово

„Сериозни са количествата, до такава степен, че ако се бяха взривили всички,  Ветово днес нямаше да го има”, смята кметът на града д-р Мехмед Мехмед.

Репортер: Наталия Йорданова