Трагедията се разигра в края на 2017 година

Шофьорът на камиона, който блъсна и уби на пешеходна пътека 19-годишна студентка в Благоевград, влиза в съда. Това съобщават от Окръжната прокуратура в областния център на Пиринско.

Камион уби момиче на пешеходна пътека в Благоевград (ВИДЕО+СНИМКИ)

От там допълниха, че са внесли обвинителния акт срещу 53-годишния Илия Шопов. Резултатите от назначената съдебно-медицинска експертиза сочат, че смъртта на 19-годишната Фатиме Колашова е настъпила вследствие на тежка комбинирана открита черепно и гръбначно-мозъчна, гръдна и коремна травми. Тя настъпила почти веднага след сблъсъка.

Бдение в памет на прегазена студентка прерасна в пътна блокада (ВИДЕО+СНИМКИ)

Припомняме, че трагедията се разигра на 12 декември 2017 година на кръстовището между улиците „Славянска” и „Александър Фон Хумболт”. Младото момиче тръгнало да пресича пешеходната пътека. Шофьорът на камиона своевременно спрял. След това обаче  Колашова тръгнала да пресича на пешеходната пътека в посока от Студентско общежитие № 1 към кв. „Освобождение“. В този момент обвиняемият вместо да спре продължил ускорителното движение на тежкотоварното возило. Свидетел на автопроизшествието подал сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на ЦСМП – Благоевград само констатирал смъртта на студентката.

Предстои съдът да определи дата за заседанието си по делото.

Отново пътна блокада в Благоевград, след като камион прегази момиче (ВИДЕО)