Той подобри рекорд на легендарния Меджик Джонсън

Асът на „Далас Маверикс” Лука Дончич реализира трипъл-дабъл в мача със „Сакраменто Кингс”, завършвайки с 25 точки, 15 борби и 17 асистенции. „Далас” спечели гостуването със 127:123, предаде БГНЕС.

20-годишният Дончич стана най-младият играч в историята на Националната баскетболна асоциация, който в хода на един двубой записва на сметката си не по-малко от 20 точки, 15 борби и 15 завършващи подавания. До момента този рекорд принадлежеше на легендарния Меджик Джонсън, който реализира такива показатели в един мач през 1981 г., когато е на 21 години.

Допинг тест изкара американски баскетболист бременен

Освен това Дончич стана най-младият баскетболист в историята на НБА, който оформя трипъл-дабъл с не по-малко от 15 борби и 15 асистенции, както и най-младият играч, реализирал трипъл-дабъл с не по-малко от 17 асистенции. Дончич провежда втория си сезон за „Далас”. През 2018 г. словенецът стана шампион в Евролигата с „Реал”.

„Лос Анджелис Лейкърс” претърпя домакинско поражение от „Орландо Меджик” със 118:119. "Езерняците" прекъснаха серия от девет поредни победи.

Провал в къщи претърпя и „Хюстън Рокетс”, който падна от „Портланд Трейл Блейзърс” със 107:117. На "ракетите" не им помогна трипъл-дабъл на Ръсел Уестбрук.