Турнирът е с ранг на олимпийска квалификация за Летните игри в Токио 2020

През февруари в зала „Арена Армеец“ ще се проведе Европейската купа по джудо за мъже, на която страната ни е домакин тази година, съобщиха от "Българската федерация по Джудо".

Бъдещ полицай стана световен шампион по джудо (ВИДЕО)

Надпреварата ще се проведе на 1-ви и 2-ри февруари, а битките ще стартират в 10 часа. Турнирът е с ранг на олимпийска квалификация за Летните игри в Токио 2020. Добрата новита за феновете на бойните спортове е, че входът по време на цялото състезание ще бъде безплатен.

Така много българи ще могат освен да се насладят на схватки от високо ниво, но и да подкрепят българските национали. Освен тях и за подпомагане на участието на български състезатели по джудо и техните треньори в квалификационни състезания с цел набиране на повече точки за ранглистата и предвид възможностите за участието им на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

България приема Европейското по джудо през 2022 г.

България ще бъде представяна от 27 души, като по голямата част от най-изявените състезатели са на подготвителен лагер на високопланинския център "НСБ Белмекен" и с нетърпение чакат да покажат най-доброто от себе си пред родната публика.