Смъртните случаи в Китай са 17, а повече от 570 са заразените

Засега няма да бъде въвеждано международно извънредно положение заради коронавируса от Китай. Това реши Световната здравна организация, но дискусиите по кризата продължават и днес в Женева.

Лабораториите ни могат да докажат 4 типа коронавирус

По последни данни, смъртните случаи в Китай са 17, а повече от 600 са заразените. Освен в Китай, вирусът е регистриран в Япония, Филипините, Южна Корея, Тайван, Тайланд и Съединените щати.

Расте броят на заразените с мистериозния нов вирус в Китай

От днес в 11-милионния град Ухан, откъдето тръгна  коронавирусът, е спряно движението на самолетите и обществения транспорт, за да се ограничи разпространение на заразата.

 

Видео: Ruptly

“Проведохме отлични разговори по време на срещата на комитета, но стана ясно, че за да вземем решение ни трябва още информация. Денонощно сме в контакт с китайските власти. Те предприемат много сериозни мерки и действат с пълна отговорност. Отбелязахме, че по този начин те не само ще овладеят разпространението в страната им, но също ще намалят възможностите за разпространение на вируса по света”, заяви Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на СЗО.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК