В разговора участваха и министрите на финансите и спорта

Протест на феновете на „Левски” няма да има. Клубовете на привържениците тепърва ще обсъждат резултатите от днешния си разговор с премиера Бойко Борисов и последващите си действия. А акцентът от срещата беше, че Борисов препоръча акциите на футболния клуб да отидат в ръцете на феновете.

Срещата беше поискана от сините агитки, а поводът - притеснението им какво ще се случи с отбора, ако генералният им спонсор се оттегли.

Срещата на премиера с привържениците на „Левски” продължи близо 2 часа.

„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК „Левски“ е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба“, отбеляза премиерът Борисов по време на срещата.

„Срещата бе дълга, поговорихме си доста неща, някои от тях съществени, други не. Присъстващите на срещата държавни мъже според мен се съгласиха със становището, че моделът, по който се управлява футбола е погрешен и води до там, където се намира „Левски"", заяви заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на „Левски”. "Беше предложено да си вземем акциите, каквото и да означава това. В общи линии така стоят нещата. Ние отговорихме, че ще си помислим. Това не е първо подобно предложението към нас, Спас Русев също ни казваше да си вземем акциите. Обещания днес не е имало, пък и това не зависи от държавата, а от мажоритарния собственик. Под някаква форма Левски е стабилизиран в последната година. От друга страна на всички е ясно, че този модел не е устойчив и може да бъде разклатен във всеки един момент. НКП ще излезе със становище по въпроса. Сега след срещата с Борисов ще взимаме решения", каза още Хиндлиян. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Левскарите не плануват да излизат на протести.

„Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви още Степан Хиндлиян.

Страхът от катаклизми в клуба пък идвал от модела на управление.

„Голяма част от левскарите им омръзна любимият клуб да бъде разменна монета в политически и икономически игри”, заяви Адриан Петров – „Ултрас Левски”.

„Ние сме хора, които посрещат и изпращат поредния „бащица””, заяви Даниел Стрезов, тръст „Синя България”.

В разговора участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Бюджетната комисия прие промените в Закона за хазарта

Борисов за Лотарията: За какво одържавяване става въпрос? (ВИДЕО)

„Ние трябва да изразяваме протеста си на стадиона. Когато 20 000 напълнят стадион „Георги Аспарухов”  това ще е ясен знак”, заяви още Адриан Петров. 

Срещата идва след предложените законови промени, които ще ограничат частните фирми, които продават лотарийни билети, ако бъдат приети. Основен спонспор на футболния клуб е именно фирма на Васил Божков.Феновете на синия отбор вече два пъти се срещнаха с Божков. Той заяви, че няма как да издържа отбора, ако бъде отнет лиценза на фирмите му за лотария.

Привържениците не са категорични в оценката си за управлението на Васил Божков.

А в предаването „Здравей България” лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че е внесъл промените за лотарията, защото има съмнения в работата на комисията по хазарта.

„За 2014г. не е плащал никакъв данък г-н Божков. Хазартът е бил територия за големите динозаври. Нещо като Джурасик парк”, коментира Валери Симеонов - председател на НФСБ.