Той излага теорията си за загадъчната смърт на Людмила Живкова

Почина Богомил Герасимов, кариерен дипломат, обиколил почти целия свят, написал дузина книги. Тъжната новина съобщи съпругата му на профила си във Facebook, цитирана от БНР. Богомил Герасимов е дипломат, журналист и писател.

Последният му дипломатически пост е посланик на България в Мексико през 1976-1982 г., време на особено оживени връзки между двете страни, увенчани с тържественото честване на 1300 годишнината на нашата държава в Мексико - но не и в България. След завръщането си посланик Герасимов е уволнен от Министерството на външните работи. Автор е на книгите "Паякът от Хампстед", „Чудовището от Рокайла", "Операция "Зомби",„Кукулкан слиза от небето" и други. Повечето от сюжетите на книгите му се основават на богатия му опит като дипломат в Индия, Индонезия, Англия, Япония и Мексико.

В „Дипломация в зоната на кактуса – допълнено и преработено издание” Богомил Герасимов разказва подробно за приятелството си с Людмила Живкова, за техните срещи и разговори и излага своята теория за загадъчната й смърт. Авторът само е предал фактите и събитията, на които е бил свидетел и е оставил читателят сам да направи своите изводи.

Екипът на NOVA изказва най-искрените си съболезнования към семейството и близките на Богомил Герасимов!