В планините почивните дни ще са приятни

Тих, топъл, почти пролетен уикенд. Слънчево с рехава облачност в хода на деня. В топлата част на денонощието – около обяд и в ранния следобед термометрите ще гонят стойности между 10 и 15 градуса. Най-високите температури се очакват в централните и западните райони на Северна България и в Горнотракийската низина.

В планините почивните дни ще са не по-малко приятни. Днес - умерен вятър със скорост до 20-30 километра в час и високи дневни температури – между 3 и 9 градуса. В Банско, където тези дни се провеждат стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини при жените, се очертава ясно и слънчево време с дневни температури около 10-11 градуса в града и 5-6 градуса в района на Бъндеришка поляна.

В централната част на Средиземноморието циклонът „Глория” е в затихваща фаза. Днес все още от него се очакват валежи от дъжд и сняг в Северна Италия. В областите Лигурия, Пиемонте и Венеция е в сила жълт код за вятър и валежи от сняг. „Глория” ще отслабне съвсем в неделя и понеделник с валежи от дъжд и сняг по Адриатическото крайбрежие.

България е в периферията на „Глория”. В неделя облачността ще се увеличи. През нощта срещу понеделник и в първия ден на новата седмица очакваме слаби превалявания от дъжд в ниското и сняг в планините на Западна България. Дневните температури почти през цялата следваща седмица ще се колебаят около 10 градуса. В края на работната седмица отново следва период с валежи, които, на този етап се очертават като сравнително слаби.