Това съобщи директорът на Черногорския институт за обществено здраве Бобан Мугоша

Черногорските власти се договориха с китайската компания „China Road and Bridge Corporation” (CRBC), която строи черногорските магистрали, че около 800 нейни работници, които са си заминали в Китай ще останат там поне до април. Превантивната мярка е с цел да се избегне възможността за разпространение на коронавируса, предаде БГНЕС.

Министерството на здравеопазването с мерки срещу коронавируса (ОБЗОР)

Според директора на Черногорския институт за обществено здраве Бобан Мугоша повечето работници, участващи в изграждането на магистрали в Черна гора идват от град Ухан. „Осем работници, пристигнали от Китай, са под наблюдение, а останалите няма да се върнат в Черна Гора поне април. Това беше договорено на среща с представители на CRBC”, каза Мугоша на пресконференция в Подгорица.

ПСИХОЗА ИЛИ РЕАЛНА ОПАСНОСТ: Ще бъде ли ограничен коронавирусът? (ВИДЕО)

По-рано медиите съобщиха, че черногорските власти са отхвърлили подозренията, че трима китайски туристи, отседнали в Черна гора, са заразени с коронавирус. Туристите са се оплакали от проблеми с дишането на здравните власти. Двама от тях са имали леки дихателни проблеми, причинени от настинка, а третият китайски гражданин е бил с леко повишена температура.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК