Това е каузата на “Пукльовците” – финалисти в шестото издание на инициативата

NOVA телевизия продължава да представя финалистите в инициативата ПРОМЯНАТА.  Днес ще ви разкажем за Ставрос Ставро и Ива Груева. Те са създали дигитална образователна игра, която помага на децата да работят в екип и да познават екологичните проблеми на съвремието ни. Сега иноваторите организират и турнири с играта. Идеята е спечелените от децата точки да се осребряват от спонсори и парите да отиват за екологични каузи.

ПРОМЯНАТА е в умението да управляваш конфликти

Преди години създателят на играта – Ставрос Ставро забелязал, че синът му не се отделя от таблета. Затова започнал да мисли как да превърне самия проблем в решение. Така създава “Пукльовците”- това е игра, при която чрез решаването на математически задачи деца от 1-4 клас се борят с екологични проблеми.

ПРОМЯНАТА е в образованите деца на България

„Да кажем НефтоПукльото е замърсяването на водите, ПрахоПукльото е замърсяването на въздуха. И децата, играейки нашите игри в отбори, помагат на Пукльовците да се справят с екологичните проблеми”, разказа Ставрос.

ПРОМЯНАТА с награда за благотворителност "Златно сърце"

„Те играят заедно на таблет и така се учат да си помагат, да са по-толерантни един към друг”, допълни Ива Груева.

Юрий Вълковски: Проектите в ПРОМЯНАТА имат огромен потенциал за развитие

Името на главните герои идва от това, че се пукат, когато задачата е решена. Има и друго – на тях им пука за природата.

Започна онлайн гласуването в шестото издание на ПРОМЯНАТА

„Името съвпада много добре с каузата ни. Това децата да ги е грижа за околните и за света около тях”, заяви Ива Груева.

Може да гласувате за финалистите в тазгодишното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА на адрес nova.bg/promyanata.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.